Red alert !
Dit betekenen de 64 waarschuwingslampjes in je auto

Een vluchtige blik naar de status van de benzinetank, vloeken dat je duidelijk moet gaan tanken en zien dat er misschien ook nog “iets mis is met je oliepeil”. Meer aandacht dan dat, wordt er maar zelden gegeven aan de kleurrijke verzameling van icoontjes en lampjes op het dashboard van je auto. Het is echter geen overbodige luxe om af en toe eens grondiger naar deze waarschuwingslampjes te kijken, aangezien ze mogelijke problemen én de ernst ervan aangeven.

Technologie ontwikkelt zich almaar verder en dat is ook goed merkbaar in de automobielsector. Meer en meer functies worden toegevoegd aan je auto en met ondertussen meer dan 60 pictogrammen op het dashboard van je wagen bestaat het risico dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Voor de beginners

De waarschuwingslampjes in je auto verschillen van kleur. De kleuren hebben allemaal een betekenis en maken je duidelijk wat er fout gaat of kapot is. Een groene kleur is goed nieuws: dit betekent namelijk dat het systeem naar behoren werkt. Bij een witte kleur geeft het systeem je een aanbeveling. Geel en oranje maken je duidelijk dat je iets moet laten nakijken in de nabije toekomst. Rood betekent dat je meteen actie moet ondernemen.

In detail

De meeste symbolen die je terugvindt op een dashboard zijn universeel, maar sommige lampjes zijn fabrikant- of merkgebonden. Hier vind je een volledig overzicht van alle universele symbolen.

Groen licht

Wil je vermijden dat één of meer van deze lampjes geel, oranje – of erger nog – rood worden? Dan is een regelmatig onderhoud bij je garagist een goed idee. Hij is immers de expert bij uitstek en kan ervoor zorgen dat je auto veilig en vlot blijft rijden.

Zeker met de vakantieperiode in het vooruitzicht is het aan te raden om je auto goed te laten checken en alles te laten maken wat hapert en/of niet naar behoren werkt.

We CARE

Dankzij een klantvriendelijke en customer service gerichte software kan je als garagist je klanten up to date houden over alle mogelijke (after) sales momenten en kan je ervoor zorgen dat je klant quasi nooit geconfronteerd zal worden met waarschuwingslampjes in een andere kleur dan de groene.

Door een koppeling met het Dealer Management Systeem worden alle relevante en actuele voertuiggegevens verzameld, waardoor er op een persoonlijke manier contact kan gemaakt worden met je cliënteel.

Wat is Autoconnect CARE?

Het slimme klantencontactsysteem.

Menu